Ratazana's

Ratazana's
Vauvoja

maanantai 13. elokuuta 2018

Näyttelypäivä ja uudet tulokkaat

Lsk järjesti jälleen näyttelyn Naantalissa 11.8.
Myönnän olleeni pitkästä aikaa hieman hermostunut. Essexit olivat ensi kertaa ilmoitettu näyttelyyn sen jälkeen kun olivat minulle takaisin tulleet. Kaikki tosin junnu luokassa. En odottanut paljoa... lähinnä hain laatupalkintoja kaikille. Yksi Rex essex naaraskin oli mukana ja sille en oikeastaan odottanut mitään. Naarailla kun turkki varsinkin noin nuorella ole vielä hyvä. Yllätyksekseni kaikki essexit saivat laatupalkinnot myös rex :) Yksi essex naaraista sai jopa tähden. Ei voisi olla tyytyväisempi.
Mukana oli myös Lana. Tämä oli Lanan ensimmäinen näyttely vaikka on jo viisi kuukautta vanha. Oli todella mukava huomata että Gail ymmärsi downunderia ja oli samaa mieltä kanssani siitä. Lana sai laatupalkinnon ja oli vielä tuomarin suosikki. En sen odottanut parmmin pärjäävänkään. Sillä on todella hyvä masu kuvio mutta selkä vielä hieman rönsyilee.
Tässä vielä kaikki mukana olleet tuloksineen:

Ratazana's Svetlana Rönkkö "Lana" (sk black hooded downunder) L1, lk.sij1, Tuomarin suosikki
Ratazana's Nebulosa "Nubu" (rex agouti essex) L1, lk.sij1
Ratazana's Nectarina "Nene" (sk agouti essex) L1, lk.sij1, 1 tähti
Ratazana's Goiabeira (sk agouti essex) L2 Ratazana's Relâmpago (sk agouti essex) L2
Ratazana's Figueira (sk russian agouti essex) L2
Ratazana's Hopeaorvokki (sk cinnamon pearl) L1, lk.sij 1, 2 tähteä, Rop 3
Valkyria's Burma (sk agouti) L1, lk.sij 1, 2 tähteä, Rop 4
Ladugårdens LökLöjan Lennart "Lenny" (sk agouti) L2
Blue Lagoon's Faunus "Famu" (sk russian agouti) L1, lk.sij 2

Kuten edellisessä blogi tekstissä kävi ilmi niin olen etsiskellyt jalostu uroksia essex kasvatukseen. Nyt myös muutama on tullut löydettyä downunder kasvatukseen. Olen pitkään odottanut että Annelle (Hartzan) syntyy hoodedia. Vihdoinkin näin kävi ja sain varattua häneltä black hooded uroksen. Kuvio ei parhaimmasta päästä mutta ihan hyvä jalostukseen. Jostain syystä itse luulin että se on ryssä mutta olikin sitten black. Eipä tuo niin haittaa kun kantaa ryssää kuitenkin :) Pikkumies oli viralliselta nimeltään Hartzan Hukkasiilikäs. Kutsumanimeksi tuli näin ollen Hukka :) Tosi omaperäistä. 
Tarkoitus ei ollut hommata toista hooded urosta mutta Saijalla (Zaya's) oli syntynyt hooded poikue josta pienen harkinnan jälkeen päätin yhden uroksen ottaa. Kuvioltaan tosi hieno hooded. Harmi vaan että väri on agouti mistä en niin välitä näissä downundereissa, mutta kyllä sekin sit toimii :) Nimeltään hän on Zaya's Presidentti ja kutsumanimeksi tuli sitten "Sauli" :) 

Nyt on sitten kaikki poikaset viimeisimmästä lähtenyt uusiin kotiin kun näyttelystä viimeinen lähti lammen toiselle puolelle. Poikasia ei nyt sit vähään aikaan ole tarjolla. Lauantai iltana yhdistin Lanan vierailevan uroksen Andyn kanssa joten sieltä odotetaan syntyväksi black hooded ja black hooded downunder vauvoja... ehkä joku yllätysvärikin voi tupsahtaa mutta katsotaan nyt.
Agron lähti lauantaina kohti Jämsää jossa sitä odottaa morsian ja sieltä sit syntyy todennäköisesti agouti ja black hoodedia ja hooded downunderia. Nämä poikaset etsivät kotejaan Jämsässä siis.
Noin viikon päästä pitäisi vielä astuttaa kolmas naaras, joka tulee sitten synnyttämään Naantalissa ja poikaset lähtevät sieltä kohti uusia koteja.
Eli kolme downunder poikuetta on tiedossa. Essexiä tulee vasta ihan loppu vuodesta. Pitää vielä löytää urokset astumaan noi essex naaraat, koska omat vielä niin nuoria.

Seuraava näyttely onkin sitten Tampereella kuun vaihteessa. Näyttely on kaksipäiväinen joten tulee pitkä viikonloppu rotille ja itselle. Vielä pitäisi päättää ketkä sinne lähtee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti