Ratazana's

Ratazana's
Vauvoja

perjantai 1. tammikuuta 2016

2016

Blogin ollessa hiljaa pari vuotta (hups) on silti rottalassa kaikenlaista tapahtunut. Poikasia on syntynyt ja lähtenyt uusiin koteihin. Rottalassa on parasta aikaa sukupolven vaihdos menossa ja junnut valtaa näyttelyboksit vuoden ensimmäisessä näyttelyssä.

Mieleenpainuvin ehkä vuodelta 2015 on ollut cinnamon pearl naaraan Ratazana's Life Goes On menestys näyttelyissä. Valmistui SupremeChampioniksi ja vuoden aikana tulikin monta Rop sijoitusta. Nyt vielä odotellaan saako vuoden voittaja tittelin vai menikö se vielä meiltä ohi. Kaikesta huolimatta tämä naaras on pitkällisen työn tulos ja parempaa en voisi saada. Nyt alkaakin se vaikea työ et saa pidettyä värin näinkin hyvänä cinnamon pearleilla. Tällä hetkellä kotona on ihan kivoja mutta ei yhtään samantasoista. Onneksi kuitenkin mahdollisuuksia on kun nämä nuoret kasvaa ja vaihtaa turkkia :)



Tällä hetkellä melkein kolmannes mun kasvatukseen käytössä olevista rotista löytyy Naantalista Miian luota joka toimii mun luotto sijoituskotina. Tälläkin hetkellä siellä on vapaana yksi ihana pikkumies joka kohta jää jo sinne jos ei uutta kotia löydy sillä Miia on ihan rakastunut siihen. Siitä saisi nyt joku ihanan lisän laumaansa ;)



Hollannissa tuli taas käytyä alku vuodesta ja mukana tulikin muutama rotta. Kasvattajalta Tonia tuli 2 x sk agouti naarasta, 2 x sk cinnamon naarasta, 1 x cinnamon uros ja yksi aikuinen sk agouti. Lisäksi Rene Bastiaansilta tuli russian blue ja russian agouti naaraat. Valitettavasti russian agouti parturoi pahasti ja jäi näin ollen käyttämättä, mutta russian blue sai vauvoja ja siitä minulla on yksi sk black naaras. Lisäksi messuilta ostin yhden russian blue naaraan mistä on kuoriutunut ihana rotta. Sillä myös ihana poikue tällä hetkellä (kaikki varattu ;)). Viimeisin cinnamon naaras sai vauvoja pari viikkoa sitten ja sillä on vapaana kolme agouti naarasta joista kaksi sk ja yksi rex. Ihania poikasia ja oikein rauhallisia (ainakin vielä).

Tämä vuosi on nyt sit varmaan essex vuosi :) Useampi junnu aloittaa näyttelykauden ja viime vuoden hiljaiseloon tulee muutos. Cinnamon pearlia nähdään jokunen näyttelyssä mutta saattaa mennä hiukan aikaa et samanlainen menestys saadaan aikaan.

Niin ja uusi projekti alkaa nyt :) Olen päättänyt ruveta pitämään tarkkaa kirjaa rottien menoista ja siis en tarkoita illalliskutsuja ja treffejä ;) Vaan siis kaikki mitä niille ostan kuivikkeet ja ruuat ym ym joten vuoden lopussa kauhistellaan paljonko tämän lauman elättäminen vaatii.

Noh mut katsotaan jaksanko ylläpitää blogia ;) Saa muuten ehdotella aiheita mistä haluaa että kirjoitan.

4 kommenttia:

  1. Täällä ainakin toivotaan, että blogi taas aktivoituisi :) Tuntuu ettei tällähetkellä ole yhtään aktiivista rottablogia, mikä on sääli, sillä mielellään näistä lukisi, vaikka tällähetkellä ei itse rottailekaan. Näyttelyissäkään ei ole kauheasti saanut aikaiseksi käydä katselemassa, kun tietää että kaikki tutut ovat niissä kuitenkin yleensä hommissa kiinni. Messuilla nyt sentään ehti vähän katsella, kun siinä vieressä oli :) Meillä on nyt tänävuonna sama pyrkimys lemmikkikulujen seurannan suhteen, tosin noiden nääppien kanssa. En ole kyllä ihan varma, haluanko tietää lopputulosta ;)

    VastaaPoista
  2. Mielellään lueskelisin minäkin, jos innostut lisää kirjoittelemaan ! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, että palasit kirjottamaan ja jatka ihmeessä! Aika monella blogilla on ollu todella hiljasta =(

    VastaaPoista