Ratazana's

Ratazana's
Vauvoja

tiistai 19. tammikuuta 2016

Vauvoja tulossa

Aika hiljaista on rottalassa ollut viimeisen kuukauden. Edellisessä poikueessa oli vain neljä muksua
ja muut poikueet on oleskellut sijoituskodissa Naantalissa. Nyt on kuitenkin astutuksessa kaksi naarasta joista toinen on sileäkarvainen pearl ja hänen miehenään toimii sileäkarvainen cinnamon. Odotan tähän poikueeseen mahdollisesti syntyväksi: pearl, cinnamon pearl, cinnamon. Saattaa jokunen yllätyskin tupsahtaa mutta katsotaan nyt. Tämän poikueen isä vaikkakin on cinnamon väriksi merkattu saattaa olla myös huono cinnamon pearl. Hyvin kirjava väriltään eikä tosiaan mikä kaunis väri :) Poika muuten on ihana. Luonne täysi kymppi ja tyyppikin loistava. Hyvän värisistä vanhemmista syntynyt ja sisko joka on cinnamon pearl väriltään on hyvin kaunis. Cinnamon pearlin kasvatus on melko vaikeaa tällä hetkellä kun ulkosiitokseen ei tunnu sopivia eläimiä löytyvän joten tästä syystä myös huonon väriset on käytettä. Tosin on niitä hyviäkin syntynyt huonon värisistä vanhemmista :) Tämä uros siis oli sen takia hyvä ettei ole niin läheistä sukua kuin tuo toinen jota tälle neidolle olin ajatellut.

Mutta siis jos sinulla on mink tai cinnamon (miksi ei agoutikin) jonka taustalla ei ole ryssää niin saa tarjota minulle ;)

Toinen poikue onkin sitten essex x essex poikue. Emänä toimii ulkosiitoksen tulos sileäkarvainen russian blue essex ja isänä toimii sileäkarvainen agouti essex joka on sitten täysin oman kasvatuksen tulosta. Emän taustalta saadaan kokoa ja tyyppiä ja isältä mahtavaa luonnetta ja hyvää tyyppiä. Isää olen käyttänyt jo kahdesti ennenkin joten tämä taitaa jäädä sen viimeiseksi poikueeksi. Mutta kun on hyvä uros niin onhan sitä käytettävä. Tähän poikueeseen odotan syntyväksi essexiä ja yksiväristä seuraavissa väreissä: agouti, russian blue, russian agouti ja mahdollisesti black. Niinkuin essex poikueissa on tapana jokunen yllätys aina mahtuu mukaan :)

Essexiä löytyy kyllä häkeistä tällä hetkellä enemmän kuin tarpeeksi. Olen jättänyt kotiin essex naaraita ja vähän eri tasoisia. Kaikkia ei ole tarkoitus käyttää jalostukseen mutta luultavasti kaikki näyttelyissä käy kuitenkin pyörähtämässä. Paras ja lupaavin essex tällä hetkellä kotona on nuori sileäkarvainen agouti essex uros. On hyvän tyyppinen, pitkä ja kaikinpuolin väri on juuri oikeanlainen ja oikeassa kohtaa :) Harmi vain että urosten näyttelyikä on harmillisen lyhyt sillä essex urokset muuttuu jossain vaiheessa melko kirjaviksi ja tukka saattaa kasvaa liian pitkäksi mikä vie siltä sen siistin vaikutelman pois. Mutta hieno on :)

Kasvattaminen on jatkuvaa miettimistä mitä yhdistää ja mihin ja mihin sit sen jälkeläisen voisi mahdollisesti yhdistää tms. Mutta jos tästä tykkää niin kyllä sit tekee :) Ja parastahan on hommata ympärilleen samanhenkisiä ihmisiä kuten toisia kasvattajia ja sijoituskoteja tai vain innokkaita harrastajia :D 
No näillä kahdella poikueella lähtee siis vuosi 2016 käyntiin Ratazana's rottalassa. Ainiin ja meidät löytää nykyään instagrammistakin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti