Ratazana's

Ratazana's
Vauvoja

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kiukkuset akat

Jostain kumman syystä pitkästä aikaan kotona kaksi kiukkuista rotta neitiä. Molemmat astutettu ja uusia kiimoja on odoteltu ja urokset saa samantien kyytiä kun menevät naisten näköpiiriin.
Bond tyttö (nimetty siis 007 leffan mukaan) cinnamon pearl on kehittänyt viikossa vauva masun... siis oikeesti! Uros ei ehtinyt tänään edes dunan ovelle kun se hyökkäsi sieltä kimppuun! Poika rassukka kiipesi heti mamman syliin takaisin. Mutta siis ensimmäinen ja viimeinen kiima tällä oli 12 päivä tiistaina eli tänään tuli se 7 päivää täyteen ja sillä on massu... ei siellä mitään vielä tunnu ja vahvasti pelkään sillä olevan vale raskaus. Kyllä on neidillä ainakin luonnetta ilmaantunut jos ei muuta. Pesää täytyy puolustella. Joten taidan jättää uroksen vierailut kokonaan pois ja seurailen itse näkyykö kiimaa ja häviääkö massu.
Sitten Brasilia tämä Vagabondsilta tullut cinnamon naaras... uros saa olla sen kanssa rauhassa pieniä kiukun puuskia lukuun ottamatta ja kunhan uros tajuaa olla eri pesässä kuin se itse mutta minä saan siltä kyllä kaiken kiukun päälle. Totuushan tietysti on etten ole ehtinyt sen kanssa vielä lähentyä kun sen Jyväskylän näyttelystä sain. Häkistä pois ottaminen on yhtä taistelua mutta kun sen sieltä vihdoin saan on se kädessä hetken päästä ihan ok. Jaloittelemassakin on ollut ja antaa hyvin kiinni jos liikun rauhallisesti. Uutta kiimaa sillä en ole nähnyt mutta se asuukin uroksen (Wolfe) kanssa 24h... syy tähän on se että Honkkari oli Wolfen häkki kaveri ja koska Honkkari siirtyi paremmille juustomaille olisi Wolfe yksin... joten nyt saa ainakin hiukan seuraa vaikkakin neidillä mielialat vaihteleekin kovasti.
Rb-ag/esx tytöstä en ole uutisia kuullut joten uutta kiimaa ei ainakaan vielä ole ilmeisesti tullut ja toivottavasti uros ymmärsi edellisestä sen astua kun oli kuulemma ollut hiukan pihalla :) onhan pojalla jo ikää 1v 4kk ja ensimmäinen nainen kylässä :)
Ihanat pikkuiset kasvaa kovaa vauhtia ja pitää mut kiireisenä enkä voi lopettaa niiden ihailua <3 varsinkin kotiin jäävä rex essex poika on TOOOOOOSI ihana! kuviokin tosi lupaava vaikka rexillä tuota en oikein ole päässyt vielä seuraamaan.
Tänään tuli tarkemmin katsottua R.Niimpalhiano! poikaa.... sillä on hieno kuvio! ylhäältä kun katsoo on selkeä tumma linja selkärangan kohdalla ja erittäin tasaisesti vaalenee kylkiä pitkin valkoiseen vastaan... odotan paljon tältä pojalta vaikka agouti essex uroksen väri ei kauaa säily tasaisen hyvänä. Mutta seurailen tän kehitystä erittäin suurella mielenkiinnolla.
Noh mutta nyt riitti jaarittelu tältä päivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti